Doğru bilgiye hayatımızın her alanında ihtiyaç vardır

Kelimenin tam anlamıyla bilgi, öğrenme, araştırma ve gözlem yoluyla elde edilen tüm gerçek bilgi ve anlayıştır. Duyuru bilgileri birçok farklı şekilde tanımlanır. Bilgi, doğruluğu kanıtlanmış inançlardır. Bilgi, önceden belirlenmiş bir dizi sistematik kural ve prosedüre göre işlenen bilgidir. Doğru bilgiye hayatımızın her alanında ihtiyaç duyulmaktadır.

Sosyal Haberler ve Bilgi Paylaşımı

Bazı araştırmacılar, tüketicinin ilgisini çekmesi nedeniyle formun değiştirilebileceğini söylüyor; Sonuç veriyorsa mesajın içeriğinin genellikle değiştirilmemesi gerektiğini savunuyorlar. Genel olarak mesajın içeriğinin değiştirilmesinin, malın kaybolmasına ve mal hakkındaki şüphelerin artmasına neden olacağı belirtilir. Diğer bazı yazarlar, tüm teklifin, mesajın zamanla eskiyeceğini, bu nedenle yeniliklere ihtiyaç olduğunu savunuyorlar. Bilgiler her alanda doğru olmalıdır. Bugün yazılan bir makale gelecekte yanlış olabilir. Tüm bilgiler zamanın akışına uygun olmalıdır. Bu nedenle mevcut internet altyapımızda bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Doğru bilgi paylaşmak isteyen yazarları bekliyoruz.

Haberin kısa tanımı nedir?

Haber, güncel ve ilginç bir olayın olabildiğince objektif ve doğru bir şekilde sunulmasıdır. Haber metninde her türlü taraflı değerlendirmelerden ve kelime oyunlarından kaçınılır. Metin kısa ve haberin dili sadedir. Bu haber tekniği son derece katı kurallara tabidir. Haberi yazan kişinin yaratıcılık alanı sınırlıdır. "Yazdıklarımız için değil, okuyucularımız için yazarız" hakimdir. Haber yazımında doğru organizasyon, bilginin önem sırasına göre yazılmasının yanı sıra giriş, gelişme ve sonuç hiyerarşisine göre yazılması demektir. Özellikle konuşmacının yer aldığı haber metinlerinde görüşün konusunun arka planı okuyucuya kısa ve öz bir şekilde aktarılmalıdır.

Doğru bilgi ve haber verme yükümlülüğü

Kâğıt üzerindeki doğru bilgilerin sadece tanınması, onların gerçekleştiği anlamına gelmez. Önemli olan bu haberin uygulamadaki yansımalarını görmektir. Haber kaynaklarının korunması, birçok ülkenin basın meslek ilkelerinde belirtildiği ve gazeteciliğe ilişkin bazı uluslararası belgelerde onaylandığı üzere basın özgürlüğünün temel koşullarından biridir. Muhabirleri kaynaklarını ifşa etmeye zorlamak; basının hayati fonksiyonlarını baltalayacak, basının doğru ve güvenilir haber verme kabiliyetini olumsuz etkileyecek, halkın haber alma hakkının gerçekleşmesini engelleyecek ve tüm bunların sonucunda basına zarar verecektir. Habercilerin ya da yazarların doğru bilgi ve haber verme görevinin sekteye uğradığı, halkın haber alma hakkının ihlal edildiği toplumlarda ifade özgürlüğünden ve demokrasinin işleyişinden bahsetmek mümkün değildir. Sektörel gelişmeler, güncel haberler ve geçmişten günümüze tüm detaylar gerçek haberlerle güncellenen sitemizde yer almaktadır.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski
Post Banner
İşinizin geleceğine odaklanın