İşsizlik dünyanın sonu değil; belki de yeni kariyeriniz için mükemmel bir başlangıçtan ibaret.

İşsiz kalınca ne yapmalı? İşsizlik dünyanın sonu değil; belki de yeni kariyer için mükemmel bir başlangıçtan ibaret. Kariyerinizdeki yeni döneme hazırlanmak için bu önerilere kulak verin işsiz kalınca neler yapılmalı? İşten çıkarılmak veya şartlar gereği işten ayrılmaya karar vermek hepimiz için endişe veren bir döneme işaret eder.

İşsiz kalınca bunalıma girmeyin. İşte size yapılması gereken tavsiyeler.

İşsiz Kalınca Yapılması Gerekenler

  • Öncelikleri Belirleyin. Sakın Ama Sakın Panik Yapmayın.
  • Yeni Bir Denge Kurmayı Başarın. Borç Yapmaktan Uzak Durun.
  • Durumu Kabul Etmeyi Deneyin. Dış Dünyadan Uzaklaşmayın.
  • Sağlığınızı İhmal Etmeyin. İlham Kaynağı Bulun.

Öncelikle işin ekonomik boyutu kişiyi ve onun kazancına tabi olarak yaşayan ailesini yakından ilgilendirir herkes kendini bir tür hayatta kalma mücadelesi içinde bulur. Diğer yandan insanın içini kariyeri konusunda çeşitli korkular sarar. Aynı sektörde aynı konumda tekrar iş bulabilecek miyim? Yeni iş bulmam ne kadar zaman alacak ve bu sürede geçinebilecek miyim? Buna benzer birçok soru beyninizi kemirir. Aslında her şey ille de kapkara olmak zorunda değil.

Önce kendi kendinize acımayı veya korkulara yenik düşüp telaşa kapılmayı bırakın. Yeni hayatınızın ilk gününe başlayın. Sakin olun, derin nefes alın ve kendi durumunuzu mümkün olduğunca objektif bir şekilde değerlendirin.

Devamını Okumak İçin: https://www.burayabakiniz.com/issiz-kalinca-neler-yapilmali/

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski
Post Banner
İşinizin geleceğine odaklanın