İnsan hayatı her şeyden değerlidir. Bir yaşam kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir.

Sorumluluk İlk Önce Vicdanlarda Başlar.

İnsan hayatı her şeyden değerlidir. Bir yaşam kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir. Kişi, birey olarak her zaman bilinçli olmalı ve ona göre hareket etmelidir. Kendisinden ya da başkasından doğabilecek hayati tehlikeye önleyici bir tavır almalıdır. Ayrıca, bir yerde bir insanın hayatı tehlikede ise kişi kendi üzerine düşeni hemen yapmalıdır. İnsan hayatının bu kadar önemli olduğunu biliyor isek göz göre göre bir insanın hayatına son verilmemesi gerekir.

Siz de iyi bir makale yazmak için tıklayın.

Hiç bir kimse bilerek bir insanın hayatına son vermek istemez.

Ama bazen isteyerek veya istemeyerek yapılan büyük hata ve ihmal sonucunda bir hayatın bitmesine sebep olabiliriz. Aslına bakılır ise ahlakî çizginin dışına çıkmak demek her tür hataya, suça ve istenmeyen birçok sonuca kapıyı açmak demektir. Bu konuda, sorumluluk sahibi olmamız gerekir. Hayatın çok kısa olduğu bilinmelidir.

Trafik terörü herkes tarafından çok iyi bilinse de birçok kişinin kulak arkası ettiği bir kavramdır. Trafiğe çıkan her sürücü kendini yolların hâkimi zannediyor. Sanki herkesin acelesi varmış gibi yollar da bir hız ve önce gitme durumu var. Sanki, gideceği yere bir dakika sonra varsa hayatı ters yüz olacakmış gibi bir acelecilik var. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır. İnsanlar bu kadar sorumsuz ve bilinçsiz olmamalıdır. Bilinçli yaşam demek bilgi ile donanarak sorumluluk sahibi olmak demektir. Toplum yaşadığı çevre için her zaman sorumlu olduğunu çok iyi bilmelidir.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski
Post Banner
İşinizin geleceğine odaklanın