Bal mumu petek yapmak için arının karın halkasında bulunan salgı bezinden salgıladığı sıvı bir maddedir. Satışa sunulan bal mumu tamamen el yapımı olarak imal edilen üründür. Nefes sorunu yaşayan kişi için faydalı olan bal mumu rahatlatan bir içeriğe sahiptir. Ayrıca, el yapımı bal mumu kullanarak kişi kendini rahat hissedebilir.

Doğal Bal Mumu Sağlığa İyi Gelir.

Doğal bal mumu insan sağlığına çok iyi gelir. Stres, meditasyon ve benzer kullanım için bal mumu tercih edilir. Solunuma faydalı bal mumu kimyasal katkı içermez. Öksürüğe iyi gelir, boğazda ki nem oranını dengeler ve yutkunma problemini de ortadan kaldırır. Odaklanmaya da yardımcı olduğu için müşteriden tam not alır. Bal mumu fiyatı, son derece uygun satışa sunulur. Bal özü birçok farklı bitkiden elde edilir. Bu yüzden, balın vitamin oranı değişkenlik gösterir. Çam, lavanta, kestane, çiçek, hayıt, geven, narenciye, püren, beyaz bal, çörek otu, akasya ve kekik bitki özünden bal üretimi yapılır. Arı sütü polen ve bal üzerine yapılan farklı üretim için bize ulaşın.

Orjinal bal mumu nasıl anlaşılır?

Saf balmumu benzin içinde tamamen erir. Saf balmumu ateşe atılırsa tamamen yanar, ortama güzel bir koku yayılır. Balmumundan küçük bir parça çiğnendiğinde saf mum dişlere yapışmaz, kötü tat ve aroma hissedilmez. Bir kaba biraz mum koyup içine 20 g eter damlatılırsa ve 15oC kadar ısıtılırsa saf balmumu erir.

Balmumunun ana maddesi nedir?

Bal mumunun ham maddesi yine baldır. Bal mumu üretimi sırasında arıların nektar ve polen tükettikleri de gözlenmiştir. Eritildiğinde su üzerinde toplanır. Balmumu; molekül ağırlığı yüksek, doymuş veya doymamış bazı asitler, alkol ve ester karışımıdır. Bal mumu nedir ve nerede kullanılır?

Bal mumunun en geniş kullanım alanı kozmetik ve buna bağlı sanayilerdir. Burada bal mumu çeşitli yüz kremi ve maske, losyon, ruj, yağ, dudak koruyucu ve buna benzer maddelerin üretiminde kullanılır. Kozmetik sanayi dışında bir büyük kullanım alanı vardır. Bal mumu doğal mıdır? Asya kökenli Apis dorsata, Apis florea, Apis indica, Afrika kökenli Apis mellifera adansonii ve Avrupa kökenli Apis mellifera gibi farklı bal arıları tarafından üretilen doğal bir üründür.

Web Site: https://www.baliva.com.tr/

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski
Post Banner
İşinizin geleceğine odaklanın