Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcılar Derneği

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği, sektörün sürdürülemez ve yatırım yapılamaz hale gelme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Dernekten yapılan açıklamada, ortak harcama düzenlemesinin de anayasaya aykırı olduğu belirtildi. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) son düzenlemelere ilişkin açıklama yaptı. AYD'den yapılan açıklamada, dövizli kiralama sözleşmelerinin Türk Lirası'na çevrilmesine, kira artışı tavan limitine ve ortak giderlere ilişkin düzenlemelere dikkat çekildi. Dernekten yapılan yazılı açıklamada, sektörle ilgili son yıllarda yapılan düzenlemelerin serbest piyasa ve rekabet koşullarına aykırı olduğu belirtildi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcılar Derneği

Açıklamada, "Sektördeki ticari örf ve adetler sayesinde bugüne kadar ihtilafsız olarak uygulanan ilke ve kurallar hukuken ve mantıken izahı mümkün olmayacak şekilde göz ardı edilmekte ve mülkiyet hakkı, hürriyet ihlali teşkil etmektedir. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcılar Derneği "Dernek üyelerimizin bu noktada tek isteği adil bir düzenin sağlanması ve düzenlemelerin geri çekilmesi ve yürürlükten kaldırılmasıdır. Söz konusu düzenlemelerin uygulanması halinde öngörülemeyen, telafisi mümkün olmayan zararların meydana geleceği kamuoyu tarafından bilinmektedir." Açıklamada, sektörün sürdürülemez ve yatırım yapılamaz hale gelme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi.

"Ortak harcama düzenlemesi anayasaya aykırı"

Kiralama düzenlemesinin tapu değerlerini düşürdüğü belirtilirken, "Yatırım finansmanı için bankalardan alınan döviz kredileri, kira değeri Türk Lirası'na çevrildiği için Türk Lirası'na çevrilmediği için AVM sahipleri ve yatırımcılar uğraşıyor. Bankalar gelir elde etmeye çalışırken dört yıldır değer kaybeden Türk Lirası üzerinden kira toplayıp gelir elde etmek için dört yıldır değer kazanan döviz anapara ve faizini ödemek zorunda kaldılar. Ayrıca ortak gelir ve gider düzenlemesinin anayasaya aykırı olduğu da kaydedildi. Kaynak: https://www.dunya.com/

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski
Post Banner
İşinizin geleceğine odaklanın