Enerji ve çevre teknolojileri fuarı Ankara'da açıldı

Türkiye'nin prestijli enerji, çevre ve teknolojileri fuarı ENTECH - Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık Fuarı & Kongresi Ankara'da açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından desteklenen fuar, ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenleniyor. Fuar ve kongre, kendini temiz çevreye ve geleceğe adamış dünyanın en önemli akademisyenlerini ağırlıyor. CNR Holding tarafından düzenlenen çevre teknolojileri ve şehircilik alanında Avrasya'nın en büyük fuarı ENTECH - Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık Fuarı & Kongresi Ankara'da açıldı.

Enerji ve çevre teknolojileri fuarı

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'ın ev sahipliğinde düzenlenen fuar, ziyaretçilerine yeni nesil şehirlerden güneş enerjisi depolayan tezgahlara kadar yeni nesil şehirleri gezme fırsatı sunuyor. ve atıklardan enerji üretmek. onun yerleri. Tesisten geri dönüşümlü battaniyelere kadar pek çok ürün sergileniyor. Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından geliştirilen ve plastik şişelerden yapılan battaniyeler üniversitenin tüm yurtlarında öğrenciler tarafından kullanılmaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından da desteklenen fuarda enerji, katı atık, su ve atıksu teknolojileri, biyoenerji, atık toplama ve taşıma araçları, geri dönüşüm sistemleri, geri kazanım tesis ve ürünleri, yenilenebilir enerji ve teknolojiler, kentsel çevre temizlik araçları sektörü. faaliyet gösteren şirketler ürünleri teşhir etmektedir.

ENTECH Fuarı'na en son teknoloji ve hizmetlerle katılacak firmalar, kamu kurumu yöneticileri, yerel yönetim temsilcileri, KOBİ ve özel sektör karar vericileri, çevre teknolojisi araç ve ekipman üreticileri, organize sanayici bölgeleri ve sanayiciler ile iletişim kurarak kendilerine yeni ticaret ağları kuruyor.

“ENTECH Fuarı'nı yaşanabilir bir gelecek için gerçekleştiriyoruz”

Özellikle son yüzyılda iklim değişikliğini önlemek için yapılması gereken çevre yatırımlarının devletlerin en önemli gündemini oluşturduğunu belirten CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Türkiye dahil birçok ülke, yaşanabilir bir gelecek için enerji, çevre teknolojileri, geri dönüşüm sağlamak. sıfır atık alanında önemli Ar-Ge yatırımları yapmaktadır. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin yönetim politikalarını şekillendirmeye başlayan çevre teknolojileri ve sıfır atık uygulamaları konusunda özel sektörün en büyük temsilcileri de çok önemli projelere imza atıyor. CNR Holding bu sorumluluğu fuarcılık alanında üstlenmiştir. Yaşanabilir bir gelecek sağlamak için hayata geçirdiğimiz ENTECH Fuarı, çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras olan temiz geleceğin ipuçlarını vererek sektörün en prestijli platformu olmuştur.

“Enerjide dışa bağımlılığımızın önüne geçebiliriz”

Türkiye'nin enerji alanında dışa bağımlılığını önlemenin çok önemli olduğunu ifade eden Türk-Alman Yatırım Derneği Başkanı Gencay Koyunbaşoğlu, “Sürdürülebilir enerji alanında yapılacak yatırımlarla ülkemizin bu alanda dışa bağımlılığını önleyebiliriz. enerjinin. Yatırım derneği olarak biyokütle enerji yatırımlarına büyük önem veriyor ve önemli projelere imza atıyoruz. Kamu kurumlarının da bu alanda önemli yatırımları var. Temiz enerjiye bir sosyal sorumluluk projesi olarak yaklaşmak çok önemli. Bu vesileyle CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem'e teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir projeyi hayata geçirdi" dedi.

“Sıfır atık projesinin uygulandığı ilk ilçeyiz”

Kızılcıhamam'ın Türkiye'de sıfır atık alanında ilk pilot şehir ilçe olduğunu söyleyen Kızılcıhamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, “İlçemizde ilk sıfır atık projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirildi. Bu alandaki ilk uygulamalar da ilçemizde hayata geçiriliyor. Türkiye için çok önemli olan bu alandaki bu güzel proje için CNR Holding'e teşekkür ediyorum. Bu fuar ufkumuzu açmamızı sağlıyor” dedi.

Sıfır Atık Kongresi geleceğe ışık tutacak

ENTECH – Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık Fuarı ile eş zamanlı olarak 23-26 Kasım tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek olan Sıfır Atık Kongresi, kendini temiz çevreye ve geleceğe adamış dünyanın en önemli akademisyenlerini ağırlayacak. ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek olan ENTECH Sıfır Atık Kongresi'ni bürokratlar, akademisyenler, çevre dernekleri ve öğrenciler takip edecek. ENTECH Sıfır Atık Kongresi'ne yabancı akademisyenlerin yanı sıra çevre ve sıfır atık konusunda Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli akademisyenler konuşmacı olarak katılacak. Sıfır Atık Kongresi sektörün geleceğine de ışık tutacak.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski
Post Banner
İşinizin geleceğine odaklanın