Prefabrik Ev Nasıl Yapılır?

Prefabrik ev fiyatları söz konusu olduğunda birçok seçenek arasından seçim yapmak zordur. Ev fiyatları konusunda endişelenmenize gerek yok. Ferah ve uzun ömürlü bir ev düşünüyorsanız ucuz malzemeler tercih edilmemelidir. Konut malzemeleri ucuzladıkça kullanım ömürlerinin de kısaldığını tecrübelerimize dayanarak hatırlatmak isteriz. Dayanıklı olmasının yanı sıra uzun süre kullanıldığında daha ekonomik olduğunu fark edeceksiniz. Prefabrik ev nasıl inşa edilir ve satın almadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir? Bu soruyu açıklığa kavuşturalım.

Kalitesiz malzeme ile kaliteli bir ev asla yapılamaz. Hem kaliteli hem de ucuz olduğunu düşünürsek belirsiz bir sonuçla karşılaşırsınız. Bu nedenle ev inşaatına başlamaya karar vermeden önce kalite konusunda kalıcı bir karar vermek gerekir. Unutmayalım ki depreme dayanıklılık için kaliteli ev malzemeleri önemlidir.

Prefabrik Konut Avantajı


Plan önceden hazırlanıp tamamlandığı için uzun bir inşaat süresi yoktur. Fabrikada üretildiği için 3-4 gün gibi kısa bir sürede yerinde montajı yapılır. Bu yapılarda müteahhit, usta, tesisatçı ve boyacıya ihtiyaç duyulmaz. Bu nedenle daha ekonomiktir. Prefabrik ev veya konut yaptırmadan önce bunun size ne kadara mal olacağını görebilirsiniz.

Bu evler güvenli ve emniyetlidir.


Çünkü deprem ve iklim koşulları dikkate alınarak üretilmektedir. İstenildiği gibi genişletilebilir veya yeniden konumlandırılabilir. Ev malzemelerini inşaat marketlerinde de bulmak mümkün. Bu yapılar çevrede gürültü ve kimyasal kirliliğine neden olmaz. Çatıya güneş panelleri yerleştirilerek güneş enerjisinden faydalanılabilir ve önemli miktarda enerji tasarrufu sağlanabilir. Prefabrik konutlar yılın herhangi bir zamanında yerinde monte edilebilir.

Prefabrik evler nelerden yapılır?


Prefabrik binaların da diğer evler gibi bir temeli olması gerekir ve bu temelin yapımında beton kullanılır. Daha sonra bu temel üzerine çelik, sac, çimento levha ve EPS gibi malzemelerden oluşan iskelet sistemi kullanılır.

Prefabrik evlerin ömrü ne kadardır?


Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapılar sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilir. Rüzgar, kar, yağmur, nem, kullanım şekli gibi faktörler yapının ömrünü etkiler. Yaptığınız ve yaşadığınız prefabrik evin çevre koşullarına bağlı olarak ortalama 40 ila 50 yıl kullanım ömrüne sahip olduğunu belirtmiştik. Binanızın bakımını düzenli olarak yaparsanız ve ihtiyaçlarını kesintisiz karşılarsanız evinizin ömrü beklenenden daha uzun olacaktır.

Yapabileceğiniz şey prefabrik yapı için kullanılan malzemeleri seçip bunların arasından daha dayanıklı olanları tercih etmektir. Bir evin ömrü, kullanıldığı arazinin mevcut durumu, inşa edileceği bölgenin iklim koşulları ve benzeri çevresel faktörlerden etkilenir. Sonuç olarak ömrü ortalamanın üstüne veya altına düşebilir.

Daha yeni Daha eski
Post Banner
İşinizin geleceğine odaklanın