Türkiye'de, sosyal medya da düzenlenen yarışmaya adeta tarif yağdı.

Sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyatı ile sofraların her daim baş tacı tavuk etini genelde ızgara ve haşlama olarak tüketiyoruz. Oysa, biraz hayal gücüyle daha önce hiç tatmadığımız tavuklu lezzet yaratmamızın önünde hiçbir engel yok. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) ve Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu (STBP), dijital platformda ikincisini düzenlediği ''Tavukla Yaratıcı Tarifler'' Yarışmasına mutfakta zaman geçirmeyi seven ve elinin lezzetine güvenen tavuk tutkunlarını davet etti. Türkiye'de, sosyal medya da düzenlenen yarışmaya adeta tarif yağdı.

Yemek Yarışmasına Yemek Tarifi

Jüri Üyeleri BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Öztürk, Şenpiliç Yönetim Kurulu Üyesi Gül Altıkulaç, Şef Eyüp Kemal Sevinç, Şef ve Gurme Haldun Tüzel, Yemek Stilisti İnci Bak ve Diyetisyen Olcay Barış, finale kalan 10 yarışmacıyı ve tavuk eti kullanılarak yapılan en yaratıcı tarifleri belirledi.

Tavuk ile Yaratıcı Tarif ve Yemek Yarışması

Heyecanlı bekleyişin ardından büyük gün geldi. 2. Tavuk ile Yaratıcı Yemek Tarifi Yarışmasının 10 finalisti özgün tavuklu yemeklerini bu kez Jüri karşısında pişirdi. 8 Aralık’ta EKS Mutfak Akademisi’nde gerçekleşen mutfak maratonunun kazananı ve 7 bin 500 TL’lik büyük ödülün sahibi Roll Chicken Royalee tarifi ile yarışmaya İstanbul’dan katılan Sercan Ergün oldu. Pesto Sos Eşliğinde Kinoalı Tavuk Bohça tarifi ile yarışmaya Konya'dan katılan Meryem Nur Boz yemek yarışmasında ikinci sırada yer alarak 5 bin TL, ‘Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk’ tarifi ile yarışmaya İstanbul'dan katılan Tülay Gündoğdu da üçüncülük ödülü ve 2 bin 500 TL ödülün sahibi oldu. Kazananlara ödülleri EKS Mutfak’da düzenlenen tören ile jüri üyeleri tarafından takdim edildi.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski
Post Banner
İşinizin geleceğine odaklanın