Küresel ısınma dünya genelinde yaşanan bir durumdur.

Küresel ısınma dünya genelinde yaşanan bir durumdur. Küresel ısınma birçok doğa olayını etkilerken, hayvan familyalarının neslinin tükenmesine neden olmaktadır. Örneğin, Kuzey kutbundaki buzulların erimesi, Kutup ayılarının ölmesine sebep olur. Güneş sisteminin dünyaya yaklaşması ve ozon tabakasının incelmesinden kaynaklanır. Bu ısınma, mevsimlerin değişmesi ve hayvanların olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Dünya, bu konu ile ilgili endişe yaşamaktadır. Bilim insanlarının küresel ısınmayı nasıl çözeceği hakkında henüz tam bir çözümü yoktur.

Küresel Isınma Hakkında

Geçmişten günümüze bakıldığında dinozor türü ve benzeri familyaların küresel ısınmaya bağlı olarak da neslinin tükendiğini söyleyebiliriz. Küresel ısınmanın önlenmesi için geliştirilen bir teknoloji henüz bulunmamaktadır. Küresel ısınmanın bir nebze olsun insanlar tarafından önlenmesi için ozon tabakasına zarar verecek maddelerin kullanılmaması önerilmektedir. Tabi ki teknolojinin gelişmesi ve ışıl enerjilerin artış göstermesi de küresel ısınmayı artıran faktör arasında yerini almaktadır. Geçmişte Albert Einstein gibi bilim adamlarının foto elektrik gibi icatları, günümüzde küresel ısınmanın artmasına neden olmaktadır. Küresel ısınmadan kaynaklı olarak farklı doğal afetlerin yaşandığını da söyleyebiliriz. Örneğin, büyük İstanbul depremi fay hatlarına bağlı bir durum gibi dursa da küresel ısınmanın da bu depremi tetiklediğini söylemek mümkündür.

Küresel ısınmaya bağlı olan birçok durum bulunmaktadır.

İklim değişikliği hayvan familyalarının azalması ve bazı türlerin neslinin tükenmesi; çeşitli hastalıkların artması ve güneşin zararlı ışınlarının insan sağlığını daha çok etkilemesi gibi durumu küresel ısınma etkilemektedir. İleri ki aşamalarda tedavi gören bireylerin de küresel ısınma sebebiyle tedavileri etkilenecektir. Örneğin, SMA hastası olanlar küresel ısınma nedeni ile olumsuz yönden etkilenmesi beklenir.

SMA Hastalığı Nedir?

Bu rahatsızlık, genlerdeki değişimden kaynaklı SMN2 ve SMN1 oluşmaktadır. Genlerdeki değişim, beyin ve omurilikte motor nöronlarının işlevini kaybetmesine de sebep olmaktadır. Dolayısıyla küresel ısınmanın etkilediği birçok unsur bulunmaktadır. Dünya'nın git gide ısınması, sebze ve meyvelerin de olumsuz yönde etkilenmesine sebep olmaktadır. Birçok canlının küresel ısınmadan etkilenmesi yaşam kalitesinin git gide düşmesine neden olmaktadır.

Bu nedenle, bireylerin küresel ısınmayı bir nebze olsun durdurmaları için çeşitli önlemler almaları gerekir. Örneğin, küresel ısınmayı azaltmak adına, her birey kendi adına önemli tedbirler almalıdırlar. Havaya zararlı olan sprey, deodorant ve oda parfümlerinin kullanımının azaltılması gerekir. Bunun yanı sıra, yere çöp atılmaması da önemli bir unsurdur. Küresel ısınma ile ilgili evrimagaci.org linki üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski
Post Banner
İşinizin geleceğine odaklanın