Asansör için Türkiye'de özel üretilen flexible kablo, elektrik sektöründe kullanılmak üzere yassı kablo çeşitlerini sunmaya devam etmektedir. Türkiye'de bulunan Flexible kablo üreticileri arasında olan firmalar 35+ farklı ülkenin kablo standartlarına uygun asansör için kablo ihraç etmektedir. Flexible kablo fiyatı kablonun kesit bilgisine göre değişmektedir. İçerisinde kullanılan bakır ve yüzeyin de plastik kablo dış kılıf malzemesi pvc maliyet hesabına katıldığında flexible kablo fiyatı 20 ve 50 TL aralığında değişmektedir. 

Bu fiyat günün döviz kuru ve ham madde borsasına göre değişkenlik gösterir.

Elektrolitik kalaylı, ince çok telli bakır iletkeni olan lastik yalıtkanlı, çok damarlı aleve ve yağa dayanıklı kloropren kauçuk dış kılıflı yassı kablolardır. Asansör, vinç, konveyör ve hareket eden araçlarda kumanda ve besleme kablosu olarak kullanılır. Kloropren kauçuktan özel olarak imal edilen koruyucu dış kılıf ise yağ, mazot, asit, kimyasal, ozon ve aleve dayanıklı yapıdadır. Her türlü hava ve ortam şartlarında çalışabilmektedir.

Flexible (Esnek) Kablo Nedir?

Flexible yassı kablo asansörlerde kontrol bağlantıları olarak kullanılır. Flexible yassı kablo hareket hızı 1.6 m/sn'yi aşmayan serbest asılma uzunluğu; 35 metreyi geçmeyen -40 - 0 C ve 60 - 0 C çevre sıcaklığı arasındaki projeler için kullanılır. Kısa mesafeler için kullanılmasına rağmen, 24 iletkenli çelik tel destekli kablolar, serbest asılma uzunluğu 35 mt'yi geçen tesislerde kullanılabilir. Bu kablo TS EN 50214 standardına uygun olarak üretilir.

Yassı ve Esnek Kablonun Kullanım Alanı

Flexible kablo makine dairesindeki kumanda panosu ile kabinin üstündeki revizyon kutusu arasına bağlanır. Kabinin bütün elektrik bağlantısı bu kablo ile sağlanmaktadır.

  • Ø Kabin aydınlatması
  • Ø Kabin içi kat butonlarının beslemesi
  • Ø Stop butonu ve alarm butonunun beslemesi
  • Ø Revizyon kutusunda bulunan yukarı aşagı butonlarının beslemesi
  • Ø Kabin üstü aydınlatmasının beslemesi

Fexible (esnek) kablo, sektör içerisinde yaygın olarak kullanılsa bile teknik olarak, asansör kablosu veya yassı kablo olarak tanımlanabilir. Flexible kablo asansörlerde enerji nakli için kullanılır. Asansör kabini içinde gördüğünüz butonyer, aydınlatma ve havalandırma gibi sistemlerin enerjisi yine bu yassı kablo ile taşınmaktadır.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski
Post Banner
İşinizin geleceğine odaklanın