Günümüzde hızına yetişilemeyen bir teknoloji gerçeği ile iç içeyiz. Rfid kavramı da son teknoloji son ürünlerinden biridir. Rfid nedir sorusunu cevaplamaya başlamadan önce önemli açıklama bunun bir nevi tarama ve arşivleme sistemi olduğunu gösterecektir. Okuyucu, etiket içeriği ile canlı ve cansız tanımlaması işlevini yerine getiren bir teknoloji ürünüdür. Radyo frekansı tanımlama sisteminin kısaltılmış ismi olan rfid teknolojisi; personel takibinden tutun envanter yönetimi, tedarik zincir yönetimi ve sahteciliği önleme gibi birçok kritik alanda ve oldukça markalaşmış önemli şirketlerin kullanmayı tercih ettiği sistemlerdendir.

Sistemin temel elemanı rfid etiketidir.

Peki, rfid etiket kavramı ile incelememize devam edersek; 3 çeşit olup radyo frekansı yolu ile ilgili nesnenin sorgu ve cevabının verilmesi mekanizma ve sürecinin parçasıdır. Bunlarla birlikte rfid teknolojisinin bir diğer önemli ayağını ise rfid okuyucu kısmını oluşturur. Bu kısım ile ilgili bilgilendirmeye geçersek rfid okuyucuyu en bilinen tanımlamasıyla gelişmiş dedektör olarak açıklayabiliriz. Kullanım alanı da oldukça geniş olup temassız kredi kartı kullanımı ile günlük hayatta rfid okuyucunun bulunduğu nesnedir. 

Tekstil sektörü gibi birçok alanda rfit etiketi kullanılır. 

Rfid okuyucunun sisteme bilgi kaydını detaylı yapıyor olması ile sadece ticari ve hesaplama ile ilgili alanlarda değil, güvenlik, eğitim gibi birçok sektörde kendine yer bulduğu gözlemlenmektedir. Rfid sayım sistemi ile detaylı ve yüksek sayıda birçok nesne ve canlının en kısa zamanda en doğru şekilde sayımına olanak sunmaktadır.

Web Site: https://www.ilgazi.com/

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski
Post Banner
İşinizin geleceğine odaklanın