Cumhuriyetin ilanı, Türk milletinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yedi düşman güce karşı verdiği destansı mücadelenin zaferle sonuçlandığı tarihi bir andır. Atatürk, 1.Meclis'teki konuşmasında zor yılları detaylı bir şekilde anlatarak millete duygusal bir çağrıda bulundu. Bu dönemdeki kahramanlık ve direniş ruhu, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını simgelemektedir. Cumhuriyetin ilanı, Türkiye'nin çağdaşlaşma ve çağdaşlaşma hedeflerinin bir ifadesi olarak milletin birlik ve beraberlik içinde elde ettiği büyük bir zaferdir. Öncelikle Yeni Türk Devletinin Kuruluşu hakkında bilgi verelim.

Cumhuriyetin ilanı yedi güce karşı verilen destansı mücadelenin adıydı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 1.Meclis'teki konuşmasında o zor yılları anlattı.

Cumhuriyet, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde kazandığı büyük bir zaferin simgesidir.

Türkiye Cumhuriyeti nedir?

Cumhuriyet, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde kazandığı büyük bir zaferin simgesidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk milleti, zorlu bir mücadeleyle bağımsızlığını kazanarak, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i ilan etmiştir.

Bu tarih, milletin ortak iradesi ve dayanışmasıyla yazılmış büyük bir destanın başlangıcıdır. Cumhuriyet, çağdaş, demokratik ve laik bir Türkiye'nin temeli atılarak, ulusal birlik ve beraberliği güçlendirmiştir. Bu zafer, milletin ortak idealleri etrafında birleşerek, bağımsızlık ve modernleşme yolunda emin adımlarla ilerlemesinin öncüsüdür.

Aziz Türk milleti 1980 darbesinden sonra kendisini inanılmaz bir kavram karmaşasının içinde buldu. Dini, milli ve hukuki değerler bilinçli olarak değersizleştirilmeye başlandı. Bu nedenle Türk devletinden intikam alınıp alınmadığı sorusu gündeme gelmeye başladı. Bu devalüasyon çabaları günümüze kadar artarak devam etmiş ve Cumhuriyet hedef alınmaya başlanmıştır. Bu nedenle Türk milleti, ecdadımızın vatanında, milli birlik ve beraberlikten taviz vermeden, ne olursa olsun milli değerlerine sahip çıkmaya devam edecektir. İstiklal Marşımız; Bağımsızlık, hakka tapan milletimindir, diyor. Ne Mutlu türküm diyene...

Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür.

Atatürk ne diyor? Bu açıklamayı burada daha fazla açıklamaya gerek görmüyorum. Çünkü bu Türkiye Cumhuriyeti okullarında defalarca tesis edilmiştir. Kültür; Okumak; anlamak, görmek, gördüklerini anlamlandırmak, uyanık davranmak, düşünmek ve zekanızı eğitmek demektir.

Türkiye Cumhuriyeti çocukları kültür insanlarıdır. Yani kültürlü olduklarına ve bu özelliğini çevrelerine ve tüm Türk milletine yaydıklarına inanırlar.Asıl çabalamamız gereken şey, yüksek kültür ve yüksek erdemde dünya birinciliğini korumaktır. (3.8.1932) Sanatsız bir milletin can damarlarından birinin kesilmesi demektir.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski
Post Banner
İşinizin geleceğine odaklanın